Beneficiile alegerii fronturilor MDF

MDF este acronim pentru medium density fibreboard, ceea ce inseamna placa fibrolemnoasa cu densitate medie. Placa de tip MDF este realizata din resturi de cherestea solida si rumegus tocat marunt, amestecate cu un adeziv special, presate mai apoi la rece si tratate la temperaturi inalte.

MDF-ul este un material extrem de solicitat pentru realizarea mobilierului de interior pentru intreaga locuinta datorita caracteristicilor ce-l definesc. Flexibilitatea cu care se pot crea modele de mobilier specifice mediilor cu umiditate crescuta (bucatarie, baie) ar fi un prim atribut, fiind rezistent la apa si la aburi. In plus, MDF-ul este usor de prelucrat, obtinandu-se finisaje complexe si detalii fine.

Un alt avantaj este reprezentat de o paleta coloristica fara limite din care puteti alege in etapa de vopsire, cat si posibilitatea realizarii de diferite forme si volume. Compania noastra ofera o paleta larga de culori, nuante si texturi, putand realiza astfel toate culorile din paletarele RAL, NCS, ICA, precum si culori personalizate pe grosimi diferite de MDF. 

Mobilierul din MDF este practic si poate sta la baza unor piese de mobilier unice, cu forme si profile in relief, avand o durata de viata ridicata. MDF-ul poate fi remediat usor in cazul aparitiei zgarieturilor sau loviturilor, poate fi revopsit si reconditionat, avand costuri de mentenanta foarte mici. Intretinerea este usoara, suprafetele pot fi sterse de praf, iar urmele de degete pot fi indepartate cu o laveta umeda. Are rezistenta extrem de mare la umiditate, rezista la temperaturi de 70 grade, comparativ cu alte tipuri de material (cum ar fi PAL-ul).

MDF-ul curbat produs de GamaLeon este special conceput pentru mobilierul cu design ultra-modern, exclusivist, potrivit atat pentru amenajarea locuintelor, cat si pentru productia reclamelor, stand-urilor si rafturilor de firma. In ultima perioada, MDF-ul curbat a fost unul dintre cele mai cautate modele, datorita tendintelor de design interior actuale, fiind practic si estetic.

In functie de tipologia proiectelor, compania ofera atat fronturi din MDF vopsit – produsul de baza din portofoliu, precum si fronturi din lemn masiv vopsit, fronturi din MDF furniruit vopsit si fronturi pictate manual (orice tip de pictura, de la modele traditionale, pana la modele moderne).

In functie de preferinte, fronturile din lemn masiv pot avea finisaje mate, lucioase si super-lucioase. Variantele lucioase si super-lucioase se adreseaza clientilor care doresc un mobilier ultra-modern, in stil futurist high-class, cele mai solicitate modele fiind pentru bucatarie si baie. Varianta mata este utilizata, de obicei, pentru mobilierul clasic, impunator, fiind potrivita totodata si pentru diferite aplicatii, placari sau obiecte de decor.